Eckankar: 50 Godina

segnalibro1965 - 2015

Eckankar je ušao u svoju sadašnju eru 1965 godine kada ga je njegov osnivač modernog vremena, Paul Twitchell, utemeljio kao spoljašnju organizaciju. Tokom 50 godina od tada, Eckankar je izrastao u globalnu religiju sa članovima u 140 zemalja. Vođen od strane Mahante, Živog ECK Mastera, ima svrhu da omogući svakoj Duši direktan put kući- Bogu.

Sri Harold Klemp, Mahanta, Živi ECK Master utemeljio je Duhovni Kamp Eckankar-a u Chanhassenu u Minnesoti, kao duhovni dom Eckankar-a. Njegovih prelepih 100 hektara jesu takođe dom naprednoj zajednici divljih životinja i vegetacije. Među drvećem su hrastovi, jasenovi, divlje trešnje i mnogi slatki javori. Grad Chanhassen dobio je svoje ime od Dakota (Sioux) reči za slatki javor, koja znači „drvo sa slatkim sokom“. Kada stablo kampa uvene zbog prirodnih uzroka, njegovo drvo se često korisno upotrebi. Mnoge klupe i donirani stubovi u Hramu ECK-a jesu „drvo kampa“, kao što su i neke klupe na stazama za kontemplaciju.

Ova oznaka za knjigu načinjena je od drveta slatkog javora koje je odživelo svoj život na zemlji, koje je postalo Duhovni Kamp Eckankara. Može služiti tebi kao lična pomoć kod proučavanja, način da se deli ECK sa drugima, poklon voljenom ili jednostavno kao posebni podsetnik ljubavi Boga prema celom životu.

Vi ste ovde: Home Eckankar 50 godina